foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

Διαβούλευση για το σχεδιασμό τοπικού προγράμματος

για την περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και τμημάτων των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη και Δέλτα του Νομού Θεσσαλονίκης,

στο πλαίσιο της "εκ των κάτω προς τα πάνω" διαδικασίας (στρατηγική & στόχοι - δράσεις του προγράμματος)

 

Στο πλαίσιο της «από τα κάτω προς τα πάνω προσέγγισης» κατά τη φάση του σχεδιασμού, η ΑΝΕΘ ως υποψήφια ΟΤΔ προκειμένου να διαμορφώσει τη στρατηγική, τους στόχους αλλά και τις δράσεις του τοπικού προγράμματος συνέταξε το παρακάτω «Δελτίο Διαβούλευσης» απευθυνόμενη στους φορείς και τον τοπικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία και στη συνέχεια να επιλέξετε για κάθε τομέα επενδυτικού ενδιαφέροντος, 4 από τις ενδεικτικές παρεμβάσεις, που κατά την άποψή σας είναι πιο σημαντικές για την περιοχή παρέμβασης και που πιστεύετε ότι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ελκυστικότητα της.

Προκειμένου η υποψήφια ΟΤΔ με το πέρας της διαδικασίας διαβούλευσης, να επεξεργαστεί τα συμπληρωμένα δελτία για την εξαγωγή ρεαλιστικότερων συμπερασμάτων, που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη χάραξη στρατηγικής, στόχων αλλά και δράσεων του τοπικού προγράμματος παρακαλούμε να αποστείλετε συμπληρωμένο το Δελτίο Διαβούλευσης μέχρι τι 30/8/2016 με e-mailη φαξ στα γραφεία της εταιρίας. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ……………………………………..……………….…ΤΗΛΕΦΩΝΟ/ΦΑΧ: …………………………….…………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ……………………………..…………………….…. E-MAIL: ……………….…………………………………….……

ΔΗΜΟΣ: …………..………..…… ΔΗΜΟΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: …………………………………..……….…….…

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιλέγετε 4 παρεμβάσεις από τις παρακάτω ενδεικτικές, που θεωρείτε πιο σημαντικές για την περιοχή και ιεραρχείτε από το 1 έως το 4 για κάθε κατηγορία ενδιαφέροντος (δημόσιου και ιδιωτικού), δίνοντας το βαθμό 1 στην πιο σημαντική και τον αριθμό 4 στη λιγότερο σημαντική για την περιοχή:


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Α/Α ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ
1. Έργα υποδομής για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τους λοιπούς τομείς της οικονομίας (αγροτική οδοποιία, έγγειες βελτιώσεις, κλπ)
2. Έργα υποδομής μικρής κλίμακας για τους οικισμούς της περιοχής παρέμβασης (πχ. ύδρευση, αποχέτευση, εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια, κλπ)
3. Δημιουργία βασικών υπηρεσιών για τον τοπικό πληθυσμό (ιατρεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, βιβλιοθήκες, παιδικοί σταθμοί, ωδεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αθλητικά κέντρα, κλπ)
4. Δημιουργία δημόσιων τουριστικών υποδομών και υποδομών αναψυχής (τουριστικά κέντρα πληροφοριών, αναπλάσεις, κλπ)
5. Δράσεις για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των αγροτικών περιοχών (διαδρομές-μονοπάτια, σήμανση αξιοθέατων, μνημείων, κλπ)
6. Δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των αγροτικών περιοχών (μουσεία, εκθετήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ)
7. Μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων με σκοπό την βελτίωση ποιότητας ζωής ή του περιβάλλοντος
8. Επενδύσεις για την ανάδειξη δασικών περιοχών και τη βελτίωση  της βιωσιμότητας των δασών
9. Έργα υποδομής  που μεγιστοποιούν τη συμμετοχή αλιείας/ υδατοκαλλιέργειας στην βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας
Έργα υποδομής για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές αλιείας και υδατοκαλλιέργειας (θαλάσσια πάρκα, έργα διευκόλυνσης της διεξαγωγής δραστηριοτήτων κατάδυσης και παρατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος,  σήμανση αξιοθέατων, μνημείων, θέσεις θέας, κλπ)
Α/Α ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της μεταποίησης με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν. (πχ κρέας, γάλα, λάδι, αρωματικά φυτά, δημητριακά, οπωροκηπευτικά, μέλι, αυγά, κρασί, σπόροι κ.λπ.)
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της μεταποίησης με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν   (π.χ. ζυμαρικά, αρτοποιεία, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκίσματα, κ.λπ)
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού (καταλύματα, επισκέψιμα αγροκτήματα, χώροι εστίασης / αναψυχής, παραδοσιακά καφενεία, κλπ)
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας εκτός του τουριστικού κλάδου (οικοτεχνίες, χειροτεχνίες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών)
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αξιοποίησης δασικής πρώτης ύλης (παραγωγή pellets, ξυλείας, κλπ)
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση του εισοδήματος των αλιέων
Δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας από μη αλιείς που θα πρέπει να στοχεύουν στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας του αλιευτικού τομέα της περιοχής (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, μεταποίηση)
Δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και ενημέρωσης (επιμόρφωση, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κλπ)
Δράσεις ενίσχυσης και προώθησης καινοτόμων  και πιλοτικών έργων
Δράσεις  συνεργασίας για την ενίσχυση της καινοτομίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εισαγωγή νέων πρακτικών.
Δράσεις συνεργασίας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της περιοχής παρέμβασης (φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πληθυσμού, κλπ)
Παρακαλούμε διατυπώστε και ιδέες, για παρεμβάσεις που δε συμπεριλαμβάνονται ανωτέρω και θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοχών σας καθώς και για πιθανή εξειδίκευση, εφόσον έχετε κάποια σχετική πρόταση, σε κάθε τύπο παρέμβασης που επιλέξετε. 
1.
2.
free social media buttons