foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

terzakisΜε διοικητική απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Σταύρος Τερζάκης κηρύχτηκε έκπτωτος από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, καθώς διαπιστώθηκε πως έχει καταδικαστεί από τα ελληνικά και γερμανικά δικαστήρια για σωρεία αδικημάτων. Συμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια του το lagadas.net, το 1993 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφου. Το 1994 δικαστήριο της Γερμανίας τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση για απάτη και κλοπή.

 

Το 1995 το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε εκ νέου τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση για κλοπή κατ' εξακολούθηση, ενώ τον Ιούλιο του 1997 καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών για πλαστογραφία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά συρροή και εκμετάλλευση ιερόδουλων.

Το οξύμωρο βέβαια, είναι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης που στις 8 του περασμένου Απριλίου πάρθηκε η απόφαση της έκπτωσης, που κοινοποιήθηκε όμως μόλις χθες (31 Μαΐου 2016) στον Δήμο Λαγκαδά. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο όμως, την ίδια μέρα έφτασε στα γραφεία του δήμου και νέα απόφαση που αφορούσε τον κ. Τερζάκη και τις συνεχείς και αδικαιολόγητες απουσίες του από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. Στην προκειμένη περίπτωση, η Περιφέρεια με νέο έγγραφο της στις 28 Απριλίου θέτει τον κ. Τερζάκη σε εξάμηνη αργία λόγω αδικαιολόγητων απουσιών, ενώ με προγενέστερη απόφαση της τον κηρύττει έκπτωτο!

Ποινική δίωξη για το έλλειμμα

Αλλωστε, τις προηγούμενες μέρες ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης άσκησε ποινική δίωξη εναντίον πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και του πρώην Δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη, για τη «μαύρη τρύπα» ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Λαγκαδά. Κατά τις ίδιες πηγές, ως εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης φέρεται ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο. Σε βάρος του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Μάλιστα, η πρώτη κατηγορία είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και προβλέπει ποινή που φτάνει έως τα ισόβια δεσμά.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδη και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία. Η έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΛ έγινε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές κι ενώ είχε προηγηθεί αναφορά της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης. Στην πορισματική έκθεση, περιγράφεται μία σειρά από παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στο μηχανογραφικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΛ, όπως μαζικές διαγραφές ανείσπρακτων λογαριασμών καταναλωτών και καταχωρήσεις χρεών σε καταναλωτές «φαντάσματα».

Το ύψος του ταμειακού ελλείμματος προσδιορίστηκε κατά την έρευνα σε 3,5 εκατ. ευρώ. Μετά την απαγγελία των διώξεων, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή.

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος

Την θέση του κ. Τερζάκη καταλαμβάνει ο Γρηγόρης Μαυρίδης με καταγωγή από τον Αγιο Βασίλειο, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος της παράταξης Αναστασιάδη από τη δημοτική ενότητα Κορώνειας. Ο κ. Μαυρίδης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά την περίοδο 2011-2014, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ράβναλη. Η ορκωμοσία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες

 

ΠΗΓΗ: lagadas.net

free social media buttons