foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

xyloup1Ένα κολυμβητήριο που ξεκίνησε να φτιάχνετε όταν η Ξυλούπολη ήταν έδρα του Δήμου Λαχανά, επί δημαρχίας Δ. Πάσχου, που ποτέ δεν λειτούργησε. Προεκλογικά το ονομάσαμε «κλειστό-κλειστό» κολυμβητήριο, δηλαδή: «θεόκλειστο». Ένα κολυμβητήριο με 25άρα πισίνα και οργανωμένα αποδυτήρια, πλήρως εξοπλισμένα μηχανοστάσια, με τους απαραίτητους λέβητες, σωληνώσεις με μόνωση σε αρίστη κατάσταση. Εκπλαγήκαμε όταν το επισκεφτήκαμε. Ακόμη πιο πολύ όμως εκπλαγήκαμε όταν ενημερωθήκαμε για προσφορές που έφτασαν στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, αλλά και στην σημερινή διοίκηση πριν από ενάμιση χρόνο, με μελέτη για την άμεση λειτουργία του.

Διαβάστε περισσότερα: Το Κλειστό Κολυμβητήριο Ξυλούπολης

Την Μεγάλη Εβδομάδα μια παρέα φίλων του Ενεργού Δημότη επισκεφθήκαμε τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων του στρατοπέδου των Λαγκαδικίων και στην επιστροφή θαυμάσαμε τις ομορφιές του Δήμου μας στη Γερακαρού. Για ακόμα μια φορά συνειδητοποιήσαμε ότι κάθε χωριό και κάθε γωνιά του Δήμου μας είναι και μια έκπληξη. Η επίσκεψή μας στο δασύλλιο της Γερακαρού μας εντυπωσίασε γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα παραδεισένιο τοπίο, με πλουσιότατη βλάστηση, υπέροχα πλατάνια και διάφορα άλλα δέντρα, ένα μικρό ποτάμι διασχίζει το τοπίο, ένα εκκλησάκι όμορφο και περιποιημένο από την ευγένεια και ευλάβεια των ανθρώπων, ένα ξύλινο γεφύρι, ένα κτήριο που έγινε για να λειτουργήσει ως μικρός ξενώνας φιλοξενίας, ένα διώροφο ξύλινο σπίτι, δυστυχώς κατεστραμμένο, διαμορφωμένοι κάποιοι χώροι για ψησταριές από το μεράκι των ανθρώπων και την αγάπη για το χωριό τους, περιμένουν το ενδιαφέρον και την επίσκεψή μας για να αποκτήσουν ζωή και να γαληνέψουν την ψυχή μας.Θα απολαύσει κανείς το τοπίο, θα τρέξει, θα παίξει, θα ξεκουραστεί, κι όλα αυτά με τη συνοδεία των αηδονιών και των πουλιών του δάσους. Ιδανικός χώρος για οικογένειες, παρέες, σχολεία. Μακάρι κάποτε να φροντίσει ο Δήμος τον χώρο αυτό ακόμα περισσότερο και να αναδειχτεί ως ένας πνεύμονας ζωής και αναψυχής για την περιοχή μας, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από τη θεσσαλονίκη. Μία και μόνο επίσκεψη θα σας ενθουσιάσει πραγματικά.

 

Λαγκαδάς 18.12.15

episkepsi yp mak thrakisΤην Παρασκευή 18-12-2015, κλιμάκιο του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά και την ενημέρωσε για θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά, ζητώντας, όπου είναι δυνατόν την συμπαράσταση και τη στήριξή της. Την κάλεσε να επισκεφθεί και να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης, που έχει ο Δήμος Λαγκαδά και να συμβάλλει με το δικό της ρόλο στην αλλαγή του σκηνικού της εγκατάλειψης και της περιοχής Β’ κατηγορίας.

Κατά την επίσκεψή τονίστηκε πως: «ευελπιστούμε στη συνεργασία και τη βοήθειά σας, εφόσον είστε πλέον ένας από τους κρίκους που μπορούν να συμβάλλουν στην λύση κάποιων ζητημάτων που μας απασχολούν εδώ και καιρό».

Επιπλέον, ως εκπρόσωποι του Ενεργού Δημότη, αναφερθήκαμε στα παρακάτω συγκεκριμένα θέματα:

1). Το ζήτημα του περιβάλλοντος και του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αποτελεί για μας ζήτημα ζωής, αλλά για κάποιους ζήτημα θανάτου της Επαρχίας μας. Κάποτε πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και οι προδιαγραφές των έργων που γίνονται με δημόσιο χρήμα και να μη θεωρούμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης