foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

κορονεια2016Ένα χρόνο και πλέον από την εκδήλωση ενημέρωσης που διοργανώσαμε με επιτυχία στον Άγιο Βασίλειο (5/6/2015), επανήλθαμε για να μάθουμε και να σας ενημερώσουμε, αφού δεν βλέπουμε φως ενημέρωσης από κανέναν άλλο τοπικό φορέα, όπως Δήμο κλπ.


Τι γίνεται σήμερα το 2016 με τη Λίμνη; Τι μέλει γενέσθαι;
Ελπίζοντας ότι με το ενδιαφέρον και τις δράσεις μας θα καταφέρουμε να κινήσουμε την αργοκίνητη κρατική ατμομηχανή να πράξει τα δέοντα και τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και τα χρήματα που εισπράττει για την αποκατάσταση της Κορώνειας, αλλά κυρίως γιατί για μας αποτελεί χρέος και μέγα τοπικό ζήτημα (θα το χαρακτηρίζαμε “Κυπριακό” της περιοχής μας, αν μιλούσαμε για το έθνος) και είναι θέμα συνυφασμένο με τη ζωή και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

Στις 7/6/2016 ζητήσαμε ενημέρωση από τον κ Απ. Γιάντση, Γεν Δ/ντή Ανάπτυξης Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κ.Μ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση), τον «καθ ΄ ύλη» αρμόδιο για το θέμα, ο οποίος παραβρέθηκε στην περσινή μας εκδήλωση και γνωρίζει το θέμα πάρα πολύ καλά.
Με ένα έγγραφο καταπέλτη, συνοδευόμενο από υπηρεσιακά έγγραφα υποστηρικτικά της απάντησής του, ο κος Γιάντσης μας ενημερώνει ότι όχι μόνο υπάρχει στασιμότητα έργων και διχογνωμία των επιστημόνων σχετικά με τα έργα, που αφορούν την αποκατάσταση της λίμνης, αλλά κινδυνεύουμε ως χώρα να μας επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε, που χρηματοδοτούν τα έργα, διότι η αδράνεια που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες είναι τεράστια.

Επίσης μας ενημερώνει, ότι μετά από συνεχείς παρατάσεις, τις κακές προβλέψεις για την τελική στάθμη των υπερχειλιστών στο ανάχωμα της δυτικής πλευράς της λίμνης και γενικές αστοχίες, τα έργα βρίσκονται σε συνεχή στασιμότητα, η οποία επιτείνεται και από την έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών.

 

Ως Ενεργός Δημότης θεωρούμε τις απόψεις και τις θέσει του κου Γιάντση και των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κ.Μ., ότι προσεγγίζουν ικανοποιητικά τη πραγματικότητα και συμφωνούμε με την πρότασή του στο σημείο 2 της απαντητικής του επιστολής για κοινές συσκέψεις με την ειδική γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ ως επικεφαλή φορέα.
Επίσης επιμένουμε στην πρότασή μας για δημιουργία συντονιστικού οργάνου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κ.Μ. και τοπικούς φορείς όπως: ο Δήμος Λαγκαδά, οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι και η παράταξή μας Ενεργός Δημότης. Στόχος του συντονιστικού θα είναι να υπάρχει διαρκής και εκ του σύνεγγυς ενημέρωση και ενεργοποίηση, για να μην ξανακολλήσουν τα έργα αποκατάστασης της λίμνης, να αξιοποιηθούν στο έπακρο χωρίς σπατάλες τα χρήματα για τη σωτηρία της λίμνης, να μην χαθούν άλλοι πόροι και όχι μόνο να αποφύγουμε τυχόν πρόστιμα, αλλά να φέρουμε κι άλλα χρήματα για να ξανακάνουμε τη Λίμνη το στολίδι της περιοχής  και να αποτελέσει βασικό άξονα ανάπτυξης της περιοχής μας.


Όπως λέει μια λαϊκή ρήση: άμα δεν κλάψει το μωρό δεν το ταΐζει η μάνα, έτσι και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε και να φωνάξουμε για να έχουμε αποτελέσματα.

 

Η απάντηση του κ. Γιάντση, Γεν Δ/ντή Ανάπτυξης Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κ.Μ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

 

koronia1

koronia2

koronia3