foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

mpillisΈφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Αναστάσιος Μπίλλης, ο Τάσος για τους φίλους του, ένας ευπατρίδης του Λαγκαδά.

Ο Αναστάσιος Μπίλλης ήταν πρωτότοκος υιός του Εμμανουήλ και της Κασσιανής Μπίλλη. Τα άλλα δύο αδέρφια του ο Γεώργιος, πατέρας του Μανώλη, έφυγε σχετικά νέος, ο δε μικρότερος αδελφός ο Τριαντάφυλλος έπεσε στα Αλβανικά βουνά κατά τον πόλεμο του ΄40. Η οικογένεια Μπίλλη δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του εμπορίου και ήταν οι δημιουργοί ενός από τα πρώτα χονδρεμπορικά καταστήματα του Λαγκαδά στον τομέα των ειδών παντοπωλείου. Αργότερα επεξέτειναν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και σε άλλους τομείς, ακόμα και σε εισαγωγές γεωργικών μηχανημάτων, η ειδικότητα όμως του Τάσου και οι σπουδές του στην Χημεία τους έστρεψε στο εμπόριο χημικών-λιπασμάτων.

 

Κατάφεραν και πέτυχαν στον τομέα τους και καταξιώθηκαν στον εμπορικό κόσμο όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και των Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών χωρών. Δεν ξέχασε ποτέ τον Λαγκαδά και όποτε περνούσε από την πόλη μας επισκεπτόταν το πατρικό του σπίτι, όπου στεγάζεται σήμερα ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μυγδονία και αφού απολάμβανε το καφεδάκι του αναθυμόταν τα παλιά και τον αγώνα της ζωής τους.
Για την πόλη του Λαγκαδά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που οραματίστηκαν μαζί με τον αείμνηστο ανεψιό του Μανώλη τη δημιουργία του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου Λαγκαδά. Ο Τάσος Μπίλλης θεωρείται ευεργέτης όχι μόνο του Λαγκαδά, αλλά και των πολιτιστικών φορέων της πόλης μας στους οποίους κάθε χρόνο έστελνε τη χορηγία του. Επίσης η πόλη της Έδεσσας δέχτηκε τη δωρεά του για την δημιουργία του Πολιτιστικού της Κέντρου που εγκαινιάστηκε προ ετών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Η Θεσσαλονίκη έχει πολλά να θυμάται από τον Τάσο Μπίλλη γιατί υπήρξε γεναιόδορος απέναντί της και χαίρεται στην οδό Ιπποδρομίου το περίφημο «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού» της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε χορηγός και συμπαραστάτης κάθε καλής και πολιτισμικής πρωτοβουλίας.
Η πίκρα του για την κατάσταση του Πολιτιστικού κέντρου του Λαγκαδά συχνά ήταν το θέμα των συζητήσεών μας, ενώ σε άλλες πόλεις ό,τι προσέφεραν το είδαν να καρποφορεί και να προοδεύει.
Οι φίλοι του, οι συμπατριώτες του και οι γνωστοί, του εύχονται καλό ταξίδι στον δρόμο της αιωνιότητας και η μνήμη του να παραμένει ζωντανή μέσα από το έργο που δημιούργησε και χάρισε στους ανθρώπους.

H νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 4μμ.