foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

mtavridouΈγινε τελικά η ειδική συνεδρίαση, που ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου μας για το πρόβλημα της ΔΕΥΑΛ.

Η διοίκηση Καραγιάννη υπερασπίστηκε την άποψη, ότι η ΔΕΥΑΛ λειτουργεί τέλεια και το ταμειακό έλλειμμα της δικής τους διοίκησης δεν αποτελεί πρόβλημα και ούτε τίθεται θέμα παραίτησης των υπευθύνων διότι αυτοί το ανακάλυψαν !!!!

Ξαφνικά μάθαμε, ότι μόλις το Φεβρουάριο του 2017 γνώρισε η επιχείρηση τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος και τότε ανατέθηκε, σε ιδιωτική επιχείρηση, εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος. Μετά το πόρισμα του ελέγχου, που δεν το γνωρίζουμε, ο κ. Τζαγγάναςστις στις 1/2/2018 έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο ταμίες της επιχείρησης.

Έγινε τελικά η ειδική συνεδρίαση, που ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου μας για το πρόβλημα της ΔΕΥΑΛ.

Αυτό όμως το πόρισμα και το ταμειακό έλλειμμα αυτής της διοίκησης παρότι προέκυψε από ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία δεν δίνεται στην αντιπολίτευση γιατί η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη!!!

Αν δεν κάνουμε λάθος όταν η παράταξη Καραγιάννη τον Αύγουστο του 2014 ανέλαβε την εξουσία,για τρίτη φορά, φρόντισε τα όποια προβλήματα παρέλαβε να τα δημοσιοποιήσει και να τα παρουσιάσει δια του κ.Τζαγγάνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δηλαδή παρέλαβε άδεια ταμεία με έλλειμμα 3,2 εκατομμύρια και άλλα τόσα οικονομικά ανοίγματα.

Πριν από 1 χρόνο όμως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ έβγαλε δελτίο τύπου για τα ΜΜΕ και τους Δημότες, όπου ανέφερε ότι κατά την διετία 2012-2014 δεν έγιναν καταμετρήσεις υδρομέτρων από την ΔΕΥΑΛ και ότι τα λογισμικά της επιχείρησης βρέθηκαν «πειραγμένα».

Τα δικά τους όμως λάθη, παραλείψεις και ελλείμματα δε θέλησαν να μας τα πουν αν και το ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση !!

O κ. Τζαγγάνας ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε παράδοση από την προηγούμενη Διοίκηση, αλλά τι έκανε ο κ. Καραγιάννης ως αξιωματική αντιπολίτευση για τον έλεγχο της ΔΕΥΑΛ; μήπως έπρεπε να μην απουσιάζει από τα Δημοτικά Συμβούλια και να μην αδιαφορεί για τη «λεηλασία»;;

Και οι δύο διοικήσεις βέβαια δεν θωράκισαν τη ΔΕΥΑΛ ώστε να αποφευχθούν τα τραγικά ελλείμματα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πήραμε καμία διασφάλιση ότι αυτά (τα ελλείμματα) δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον.

Συνεχίζουμε και επιμένουμε, λοιπόν, θέλουμε να μάθει ο κόσμος ποιο είναι το ταμειακό έλλειμμα στη διάρκεια της σημερινής διοίκησης και ότι πρέπει να αναλάβουν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και ο δήμαρχος την ευθύνη της κακής διαχείρισης της επιχείρησης και του ταμείου της.

Το ότι η ΔΕΥΑΛ δεν υπάγεται σε άμεση εποπτεία –έλεγχο του Δήμου αλλά της περιφερειακής διοίκησης αφήνει υπόνοιες και για το μέλλον.

Απαιτούμε άμεση και συχνή εποπτεία του Δήμου στα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΛ, γιατί όπως φαίνεται δεν αρκούν οι ΓενικοίΔιευθυντές, οι εξωτερικοί και οι ορκωτοί λογιστές,, οι πρόεδροι, οι ταμίες.

Αλήθεια αφού υπήρχε πρόβλημα στη ΔΕΥΑΛ εδώ και τρία χρόνια, πώς γινόταν και υπέβαλαν ισολογισμούς;;; Με ανακριβή στοιχεία;

Η πρόταση να κλείσει η ΔΕΥΑΛ και να μεταφερθούν τα τεχνικά στην Τεχνική Υπηρεσία και τα οικονομικά στην οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ίσως προστατεύσει στο μέλλον την επιχείρηση από νέα ελλείμματα και σκάνδαλα.

Τέλος απαιτούμε ο νέος έλεγχος στη ΔΕΥΑΛ να γίνει από τους οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών και όχι από απλούς ορκωτούς

Λογιστές γιατί σίγουρα δεν είναι όλα καλά κι ωραία, στη ΔΕΥΑΛ!!!