foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

tsoukalasanaptyksi3anaptyksi1Μια πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ του Δήμου Λαγκαδά με θέμα : «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αγροτουρισμός - Επιχειρηματικότητα» και με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητος Ανάβρας Μαγνησίας, έναν άνθρωπο οραματιστή, που άλλαξε την πορεία της Κοινότητάς του και των κατοίκων της Ανάβρας, που κατάφερε να γίνει πρότυπο Αυτοδιοικητικής μονάδας παγκοσμίως στον τομέα της ανάπτυξης και της καινοτομίας, που έβαλε την Κοινότητά του στην πρώτη γραμμή, που αναγνωρίστηκε το έργο του πανελληνίως και διεθνώς από οργανισμούς και ευρωπαϊκά γραφεία, που έφτασε η φήμη του στην Αμερική , την Ιαπωνία και την Κίνα, που τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας αξιοποιούν την επιτυχία και την εμπειρία του για να μορφώσουν τους φοιτητές τους ακόμα και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ήρθε στην Πόλη μας και μας μίλησε για οράματα και σχέδια, για προγραμματισμό και ανάπτυξη και μας εξήγησε τα μυστικά της επιτυχίας του. Κοντά του και οι δικοί μας άνθρωποι, επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον αγροτουρισμό της περιοχής μας και παλεύουν καθημερινά για να αναδείξουν την ομορφιά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής , άνθρωποι από το Λευκοχώρι και το Βερτίσκο, από τη Δορκάδα ,το Καρτεραί , την Όσσα και το Σωχό, άτομα που δεν πτοήθηκαν από την κρίση και τη λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας και έβαλαν στόχο να παλέψουν, έστω και μόνοι, για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου.

Ακούσαμε πολλά και ενδιαφέρονται σε μια καταπληκτικά ενδιαφέρουσα βραδιά, για το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και ενδιαφέρεται γι αυτόν, όχι απλά να ανέχεται μοιρολατρικά την καθημερινότητά του στάσιμη, αλλά πρέπει να ονειρεύεται, να στοχεύει, να προγραμματίζει, να απαιτεί, να καινοτομεί.

Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως : Η κρίση μπορεί και είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη, για εξωστρέφεια, για σύνδεση της αυτοδιοίκησης με ευρωπαϊκές δομές και κέντρα με χρηματοδοτικά προγράμματα, που ρέουν άφθονα, αλλά η ανικανότητα κάποιων δυσκολεύει την ροή τους προς τον τόπο μας. Τα προγράμματα αυτά υπάρχουν ΤΩΡΑ και ο Λαγκαδάς της «κρίσης» απέχει εκκωφαντικά και απελπιστικά!!!

Δυστυχώς για το Δήμο μας, αυτό είναι και το πρόβλημά μας γιατί επί 20 και πλέον χρόνια,η στασιμότητα και το τέλμα έχουν γίνει συνώνυμα του Δήμου Λαγκαδά. Η εικόνα μιλάει μόνη της.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση αλλά και η αντιπολίτευση, βουλευτές της Β΄ περιφέρειας, Περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι “σωτήρες” και πολιτευτές. Μας τίμησαν όλοι με την απουσία τους νομίζοντας ότι απαξιώνουνέτσι την προσπάθειά μας για διάλογο και επικοινωνία, για όνειρα και ανάπτυξη. Δυστυχώς όλοι καταλάβαμε ότι αν ήξεραν τι είναι ανάπτυξη θα την είχαν ήδη πετύχει!!!! Είναι τραγική η σιωπή τους και η φτώχεια των δικαιολογιών.

Πάντως εμείς και όσοι άλλοι αγαπούν αυτό τον τόπο, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε επίμονα και ενοχλητικά ίσως, για να αλλάξει η ρότα του Δήμου Λαγκαδά. Δεν μας αξίζει αυτή η κακή μοίρα!!!

Εμείς συμφωνούμε με τον κ. Τσουκαλά ότι όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχουν ιδέες, όραμα, επιμονή, συνεργασία και κυρίως ανιδιοτέλεια!!!

anaptyksi2anaptyksi4