foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Για πρώτη φορά στο Δήμο Λαγκαδά η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης δεν ανήκει σε κάποιον φιλόδοξο, έστω χαρισματικό δημότη, που θέλησε ν διοικήσει το Δήμο μας, επιβάλλοντας αυταρχικά τις δικές του προσωπικές επιλογές.

Δελτία Τύπου

deltia typou

Εκδηλώσεις

banner ekdiloseis

Σύλλογος Φίλων

syllogos filwn

Youtube

Οι απόψεις σας!

banner apopseis

Στείλτε τις απόψεις σας

Γράψτε μας την άποψή σας και εμείς θα την δημοσιέυσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
Πόσο κάνει 5+3=?

Facebook

Δρομολόγια ΟΑΣΘ

Καιρός

Εφημερίδες


diavgeia

anaptyksi3Αγαπητοί φίλοι, Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη σημερινή παρουσία σας στην εκδήλωση του Συλλόγου των φίλων του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μιας παράταξης που επιμένει να συνδέει την αυτοδιοίκηση και τη σχέση της με το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον και που επιμένει ακόμα να ονειρεύεται αλλά και να προγραμματίζει το καλύτερο για τον τόπο μας.

Η εκδήλωση αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση, μετά την εκδήλωση για τα Λουτρά, την λίμνη Κορώνεια και την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου μας. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αντίστοιχο άλλων δημοτικών παρατάξεων, όχι απλά να ασχολούνται, αλλά να προβληματίζονται και να ενημερώνονται από ειδικούς, επιχειρηματίες και επιστήμονες για τα βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, την καινοτομία, την αναζήτηση λύσεων και το ενδιαφέρον να μάθουμε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που απασχολούν επενδυτές και επιχειρηματίες ή ανθρώπους που σκέφτονται πώς να πάνε μπροστά όχι μόνο αυτοί αλλά και η περιοχή μας.

Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχθούν , πρέπει να προβληθούν, πρέπει να τους ακούσουμε γιατί διαθέτουν γνώση και εμπειρία προβλημάτων και θεμάτων που για πολλούς από μας είναι άγνωστα.

Στη σημερινή εκδήλωση μας τιμά με την παρουσία του ο κ Δ. Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας, ένας άνθρωπος που κατάφερε και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, εξαιτίας του έργου που έκανε στην κοινότητά του και συνέδεσε ένα μικρό χωριό, με καινοτομία, επιχειρηματικότητα, αειφόρο ανάπτυξη, προβολή του τόπου του, καταπολέμηση της ανεργίας, χτίσιμο δομών και προβολή του πολιτισμού και της τοπικής παράδοσης. Δηλαδή θα λέγαμε ότι έχουμε έναν άνθρωπο που με το πείσμα, το όραμα και το μεράκι του, κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να το δεi να ζωντανεύει μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων αυτοδιοικητικών αρχόντων, που δεν έμαθαν να ονειρεύονται ξύπνιοι όπως ο κ.Τσουκαλάς, γιατί… κοιμισμένοι όλοι ονειρευόμαστε!!!

Αυτόν λοιπόν το άνθρωπο που έκανε το «θαύμα της Ανάβρας» όπως το είχαν αποκαλέσει, καλέσαμε για να ακούσουμε την εμπειρία του, να γνωρίσουμε τα προβλήματα, να γίνουμε σοφότεροι για το μέλλον μας, να προβληματιστούμε κι εμείς γόνιμα και να επιχειρήσουμε να σταματήσουμε τον μαρασμό και τη στασιμότητα που τείνει να γίνει λοιμική νόσος.

Πιστεύουμε ότι η λογική που επικρατεί σήμερα είναι ότι: «έχουμε κρίση, οικονομική δυσπραγία, άρα το μόνο που μας μένει είναι ίσα-ίσα ένας μισθός αυτοδιοικητικού άρχονται και κουράγιο μέχρι να περάσει η τετραετία!!! Έτσι μπορεί οι άρχοντες «να ζήσουν καλά», αλλά δεν ισχύει το παραμύθι ότι «κι εμείς θα ζήσουμε καλύτερα».

Δυστυχώς στην πατρίδα μας πάντα οι άρχοντες περνούν καλά ,αλλά ο τόπος μας είναι εκεί που τον έφτασαν όσοι ξέχασαν την πατρίδα ως προτεραιότητα.

Εμείς λέμε πρώτα η πόλη και μαζί ο πολίτης, πρώτα ο Δήμος κι μαζί ο Δημότης που θα μπορεί να ζει ικανοποιημένος από ένα Δήμο με δομές, εξυπηρέτηση, καταπολέμηση της ανεργίας, άνετη μετακίνηση από και προς το κέντρο, ταχεία εξυπηρέτηση, οργάνωση υποδομών για την καθημερινότητα και κυρίως, ένταξη σε προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για Δήμο και Δημότες, που εξασφαλίζουν το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον. Αυτό θεωρούμε επιτυχία και αξιοπρεπή αυτοδιοίκηση, που μπορεί να γράψει ιστορία.

Ακόμα καλέσαμε και ανθρώπους που αγωνίζονται επιχειρηματικά και πρωτοπόρα στην Επαρχία μας σε ζητήματα αγροτουρισμού και πραγματικά προσφέρουν ανάσες ελπίδας, ότι τίποτε δεν χάνεται στην Ελλάδα, άμα θέλει ο Έλληνας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια ουσιαστική και μεγάλη γνώση αλλά και εμπειρία που απέκτησαν παλεύοντας με την λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας. Η παρουσία τους σήμερα και η συμβολή τους με τις παρεμβάσεις τους θα μας γεμίσουν με γνώση και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.

Ευχαριστούμε τέλος και όλους εσάς που είχατε την καλοσύνη να είστε μαζί μας ενώνοντας την αγωνία και τους προβληματισμούς σας για το μέλλον του τόπου μας και κυρίως για την ανάπτυξή του.